پیراشکی گوشت
تهیه پیراشکی پیچیدگی چندانی ندارد و همانطور که میدانید، هم میتوان آن را در روغن سرخ کرد و هم میتوان پیراشکی رژیمییعنی پیراشکی در فر تهیه کرد که در این مطلب با روش تهیه پیراشکی گوشت و پیازچه در فر آشنا خواهید شد.
پیراشکی گوشت خانگی مانند سمبوسه میتواند غذا یا میان وعدهای سالم برای کودکان یا دانش آموزان باشد و برای اطمینان از کیفیت بالای آن بهتر است حتی خمیر آن را هم در خانه تهیه کنید. میدانیم خمیرهای آماده دارای مواد نگهدارنده هستند و مصرف مداوم آنها برای سلامت مضر است. پس بهتر است تا جایی که میتوانیم کمتر از مواد آماده استفاده کنیم.
خمیر پیراشکی گوشت :
مواد لازم خمیر:
مواد لازم (خمیر پیراشکی)
• 1 عدد تخم مرغ
• 1.5 قاشق غذاخوری روغن مایع
• ¼ پیمانه آب ولرم
• ¼ پیمانه آب ولرم
• ¼ قاشق چایخوری نمک
• دو پیمانه آرد
طرز تهیه خمیر پیراشکی:
مرحله اول:
تخم مرغ را همراه شکر با همزن برقی بزنید تا کمیتغییر رنگ دهد.
مرحله دوم:
ماست مخلوط با بیکینگ پودر، شیر، کره و روغن مایع را همراه ادویهها به مایه تخم مرغی اضافه کنید و با لیسک مخلوط کنید تا یکدست شود.
مرحله سوم:
آرد را به تدریج اضافه کنید و با نوک انگشت مخلوط کنید تا جایی که به دست نچسبد. خمیر را در کیسه فریزر یا ظرف در دار قرار دهید و اجازه دهید یک ساعت در یخچال استراحت کند.
طرز تهیه (سس گوشت)
1. در یک تابه بزرگ و نچسب، روغن را گرم کنید. سپس پیاز را درون آن بریزید و چند دقیقه تفت دهید تاسبک شود. در این مرحله، ادویهها را اضافه کنید و 30 ثانیه تفت دهید. سپس گوشت را بیفزایید و تا زمانی تفت دهید که طلایی شوند. رب گوجهفرنگی را اضافه کنید و 5 دقیقه تفت دهید تا همه مواد کاملابه خورد هم بروند و رب روغن بیندازد.
2. زرشک، نمک، فلفل سیاه و آبلیمو را اضافه کنید. پس از یک دقیقه تفت دادن، تابه را از روی حرارت بردارید. در این مرحله، جعفری خرد شده را به مواد اضافه کنید.
3. خمیر پیراشکی را که از قبل آماده کردهاید، به شکل مورد نظر برش دهید. به طور مثال، آنها را به دایرههای یک اندازه قالب بزنید. از مایه گوشت در مرکز خمیر قرار دهید.
4. در یک پیاله کوچک، یک عدد سفیده تخم مرغ و دو قاشق غذاخوری آب را با یکدیگر مخلوط کنید. با قلم مو از این مخلوط در حاشیههای خمیر بمالید. یک طرف خمیر را روی طرف دیگر برگردانید و با دست فشار دهید تا کاملا به هم بچسبند.
5. از قالبهای آماده پیراشکی که در لوازم قنادیها فروخته میشود نیز میتوانید استفاده کنید.
6. یک قابلمه بزرگ را از آب پر کنید. کمینمک داخل آن بریزید و بگذارید بجوشد.
7. پیراشکیها را دو یا سه تایی درون آب بریزید. هنگامیکه پیراشکی به سطح آب بیاید، یعنی باید آن را از آب بکشید. آنها را درون آبکش بچینید.
8. این پیراشکی را میتوانید چند دقیقه در فر بپزید تا طلایی شوند. یا اینکه در روغن و کره تفت دهید تا کاملا طلایی و سرخ شوند.
9. در این مرحله میتوانید آنها را فریز کنید و در مواقعی که عجله دارید یک غذای آماده در اختیار داشته باشید.
10. میتوانید مراحل آب پز کردن را انجام ندهید و یکسره پیراشکیها را درون سینی فر که از قبل چرب کردهاید، بچینید. روی آنها از مخلوط سفیده تخم مرغ و آب بمالید. در صورت تمایل کمیکنجد بپاشید و 15 تا 20 دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا برشته و طلایی شوند.
11. یا اینکه آنها را درون قابلمهای پر از روغن سرخ کنید و سپس روی دستمال حولهای بچینید تا روغن اضافه شان گرفته شود.
دستور تهیه پیراشکی گوشت
گوشت و پیاز سرخ شده را مخلوط کرده ، درروغن تفت میدهیم ( طرزتهیه پیاز داغ : اول پیاز را در ظرف ریخته بر روی شعله میگذاریم تا آب آن تمام شود سپس روغن را به آن اضافه میکنیم.)
پس از سرخ شدن گوشت ، رب گوجه فرنگی را در نصف لیوان آب گرم حل کرده و داخل گوشت میریزیم تا گوشت آهسته بجوشد و آب آن کاملاً کشیده شود ؛ گوشت را از روی آتش بر میداریم . تخم مرغهای سفت شده را روی گوشت رنده میکنیم و بعد از اضافه کردن جعفری خرد شده ، نمک و فلفل ، در صورت تمایل ، پودر سیر را با تمام مواد مخلوط میکنیم و کنار میگذاریم. روی تخته را کمیآرد میپاشیم و خمیر پیراشکی را باوردنه خیلی نازک باز میکنیم ، با دهانه لیوان دایرههایی میبریم و از مایه گوشت وسط هر دایره گذارده ، دو طرف خمیر را روی هم
میآوریم و میچسبانیم سپس فشارداده و لبه دو خمیر را پیچ میدهیم تا موقع سرخ شدن باز نشود.
روغن فراوان را داغ میکنیم و پیراشکیها را درروغن سرخ کرده تا طلائی رنگ شود.
پیراشکیها را در دیس چیده دور آنها را با حلقههای گوجه فرنگی و لیموترش تزئین میکنیم.
نکات تغذیهای پیراشکی گوشت
این غذای لذیذ برای کودکان بسیار دوست داشتنی است . خصوصاً کودکانی که کم وزن هستند و هر غذایی را به راحتی نمیخورند ، عموماً با در دست گرفتن یک عدد پیراشکی که با کمی سس قرمز تزئین شده تمایل بیشتری به خوردن غذا خواهند داشت.
برای سرخ کردن پیراشکیها بهتراست از روغنهای مخصوص سرخ کردنی با حرارت متوسط استفاده کنید. حرارت بالا ترکیبات روغن را تغییر داده و با دود کردن روغن ترکیبات سرطان زائی درروغن تشکیل میشود . پس با تهیه غذاهای سالم سلامتی خود و را تضمین کنید.
در مجله کمونههمراه ما باشید
«زامبیهای آمازون» در آستانه کریسمس چه میکنند؟
27 خاصیت سیب سبز برای سلامتی، پوست و مو؛ خواص آب سیب سبز
استخوانهای پرنده منقرض شده فروخته شد